Risotto med æbler og skinke

Risotto med æbler og skinke

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)
    40 g
  • skalotteløg (ca. 30 g), halveret
    1
  • ekstra jomfruolivenolie
    30 g
  • risottoris f.eks. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutters tilberedningstid (se tip)
    320 g
  • æble skrællet, uden kernehus, skåret i tern (1 cm)
    180 g
  • vand
    820 g
  • salt
    1 tsk
  • røget skinke skåret i mindre stykker
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670 mg
Białko 13 g
Kalorie 1861 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie