Fyldte peberfrugter med ris og tomatsauce

Fyldte peberfrugter med ris og tomatsauce

2.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

Fyldte peberfrugter med ris
  • løg skåret i halve
    70 g
  • fed hvidløg (opcjonalnie)
    1
  • hakket oksekød
    300 g
  • hvidt brød skåret i mindre stykker
    2 skiver
  • sennep
    20 g
  • salt
    ½ tsk
  • sød paprika
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • æg
    1
  • peberfrugter røde, grønne eller gule
    4
  • vand
    1200 g
  • grøntsagsbouillon hjemmelavet
    2 tsk med top
    2 grøntsagsbouillon, terninger (hver til 0,5 l)
  • ris, parboiled
    250 g
Tomatsauce
  • smør skåret i mindre stykker
    40 g
  • hvedemel
    40 g
  • tomater finthakkede
    500 g
  • tomatpure (koncentreret)
    50 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • sukker
    1 tsk
  • citronsaft
    1 tsk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 648 kcal / 2712 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie