Kødboller med selleri og æble

Kødboller med selleri og æble

3.0 1 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

Kødboller
  • brød revet i stykker
    80 g
  • løg kvarte
    80 g
  • fed hvidløg
    1
  • timian, frisk kun blade, til smag
    5 - 8 kviste
  • svinekød, hakket i mindre stykker
    500 g
  • muskatnød, stødt
    ¼ tsk
  • muskatblomme
    ¼ tsk
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
Selleri og æble purée
  • knoldselleri skåret i mindre stykker (2 cm)
    750 g
  • æble skåret i mindre stykker (2 cm)
    1
  • vand
    150 g
  • mælk
    100 g
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
Cremet cidersauce
  • løg kvarte
    40 g
  • fed hvidløg
    1
  • olivenolie
    30 g
  • smør
    40 g
  • hvedemel
    60 g
  • hønsefond
    200 g
  • cider
    300 g
  • fløde, cirka 48 %
    200 g
  • dijonsennep
    1 spsk
  • sukker, hvid
    ½ tsk
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • vegetabilsk olie til stegning

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34 g
Kalorie 3598 kJ / 866 kcal
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie