Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g cabai rawit merah
- 35 g cabai merah keriting, potong bagi dua
- 50 g cabai merah besar, potong bagi dua
- 20 g bawang putih
- 55 g bawang merah
- 100 g tomat merah, potong bagi empat
- 20 g jahe
- 70 g minyak sayur
- 2 sdt gula pasir
- 50 g ikan teri goreng
- 10 g bawang goreng
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 618 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 316 mg