Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 5 eieren
- 140 g suiker
- 380 g bloem
- 1 zakje vanillesuiker (± 8 g)
- 20 g bakpoeder
- 230 g melk
- 200 g zonnebloemolie
- ½ geraspte citroenschil
Glazuur
- 450 g roomkaas
- 75 g yoghurt
- 120 g suiker
- ½ geraspte citroenschil
- 15 g vers geperst citroensap
Smeltende chocolade
- 100 g pure chocolade, in stukken
- 10 g zonnebloemolie
- 35 ingeblikte abrikozenhelften, uitgelekt, (± 480 g nettogewicht)
- 50 g amandelschilfers
- 70 snoepjes, suiker ogen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 875.5 kJ / 209.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
Alternatywne przepisy
Sponge cake (luchtige cake)
1 Std. 50 Min
De wafels van de foor
3 Std.
Glazuur
5 Min
Suikerglazuur
Pas d’évaluation
Gemalen ijs
5 Min
Perzik-abrikoos zomerlekkernij
Pas d’évaluation
Paashaas macarons
Pas d’évaluation
Mini monsters
1 Std. 25 Min
Met frambozen doordrenkte azijn
Pas d’évaluation
Vanillesiroop
30 Min
Zwart-Wit Muffins
1 Std.
Koekjes met chocoladedragees
1 Std.