Urządzenia i Akcesoria
Bijentaart met glazuur
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 stuks
Składniki
Deeg
-
eieren5
-
suiker140 g
-
bloem380 g
-
vanillesuiker (± 8 g)1 zakje
-
bakpoeder20 g
-
melk230 g
-
zonnebloemolie200 g
-
geraspte citroenschil½
Glazuur
-
roomkaas450 g
-
yoghurt75 g
-
suiker120 g
-
geraspte citroenschil½
-
vers geperst citroensap15 g
Smeltende chocolade
-
pure chocolade in stukken100 g
-
zonnebloemolie10 g
-
ingeblikte abrikozenhelften uitgelekt, (± 480 g nettogewicht)35
-
amandelschilfers50 g
-
snoepjes (opcjonalnie) suiker ogen70
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 stuk
Sód
88.5 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
875.5 kJ /
209.3 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karamelsaus
1 godz. 30 min
Boterkoekjes
50 min
Groene biscuittaart
Brak ocen
Cijfertaart
Brak ocen
Mini kaneelbroodjes op een stokje
1 godz. 30 min
Mini monsters
1 godz. 25 min
Yoghurtcake
1 godz. 40 min
Citroenkoekjes
Brak ocen
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 min
Tajine van lam met abrikozen en honing
1 godz. 30 min
Pastilla met kip
1 godz. 10 min
Victoria biscuit gebak
1 godz. 10 min