Bijentaart met glazuur
TM6 TM5 TM31

Bijentaart met glazuur

5.0 (1 ocena)

Składniki

Deeg

  • 5 eieren
  • 140 g suiker
  • 380 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker (± 8 g)
  • 20 g bakpoeder
  • 230 g melk
  • 200 g zonnebloemolie
  • ½ geraspte citroenschil

Glazuur

  • 450 g roomkaas
  • 75 g yoghurt
  • 120 g suiker
  • ½ geraspte citroenschil
  • 15 g vers geperst citroensap

Smeltende chocolade

  • 100 g pure chocolade, in stukken
  • 10 g zonnebloemolie
  • 35 ingeblikte abrikozenhelften, uitgelekt, (± 480 g nettogewicht)
  • 50 g amandelschilfers
  • 70 snoepjes, suiker ogen (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
875.5 kJ / 209.3 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
19.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Błonnik
1 g
Sód
88.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy