Escargots aux graines de pavot

Escargots aux graines de pavot

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 morceaux

Składniki

Pâte
  • de graines d'épeautre
    250 g
  • de lait
    250 g
  • de levure fraîche émiettée
    20 g
  • de beurre et un peu plus pour graisser
    50 g
  • de sucre
    30 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de sel
    ½ c. à café
Garniture aux graines de pavot
  • de beurre mou, en morceaux
    50 g
  • de graines de pavot
    100 g
  • de sucre
    50 g
  • oeuf
    1
Montage
  • de la farine de blé pour travailler la pâte
Glaçages de couleur
  • de sucre
    200 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    30 g
  • colorant alimentaire (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 109.2 kcal / 456.7 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 35.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...