Escargots aux graines de pavot

Escargots aux graines de pavot

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 morceaux

Składniki

Pâte
  • 250 g de graines d'épeautre
  • 250 g de lait
  • 20 g de levure fraîche émiettée
  • 50 g de beurre et un peu plus pour graisser
  • 30 g de sucre
  • 250 g de farine de blé
  • ½ c. à café de sel
Garniture aux graines de pavot
  • 50 g de beurre mou, en morceaux
  • 100 g de graines de pavot
  • 50 g de sucre
  • 1 œuf
Montage
  • de farine de blé pour travailler la pâte
Glaçages de couleur
  • 200 g de sucre
  • 30 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • colorant alimentaire (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 35.2 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 456.7 kJ / 109.2 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...