Cupcakes de telaraña

Cupcakes de telaraña

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
24 piezas

Składniki

Cupcakes
  • 180 g de azúcar
  • 75 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 75 g de mantequilla de cacahuate
  • 2 huevos
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 240 g de harina de trigo
  • 1 ½ cdita de polvo para hornear
  • ¼ cdita de sal
  • 270 g de leche entera
  • 180 g de chispas de chocolate
Glaseado real
  • 210 g de azúcar
  • 1 clara de huevo
  • 4 - 5 gotas de jugo de limón amarillo
Glaseado negro
  • 180 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 330 g de azúcar glass
  • 60 g de cocoa en polvo
  • 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 1 cdita de colorante en gel (opcjonalnie) negro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 68.6 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1347.1 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 45.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...