Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 claras de huevo
- 1 pizca de sal fina
- 200 g de azúcar
- 6 yemas de huevo
- 150 g de mantequilla sin sal, en trozos a temperatura ambiente
- 250 g de chocolate amargo, en trozos pequeños
- 50 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de zanahoria
1 godz. 30 min
Pastel de fresas con chocolate
1 godz. 30 min
Pastel de chocolate
45min
Galletas con chispas de chocolate
50min
Galletas con chispas de chocolate
1 godz.
Panqué de vainilla
2h 40min
El mejor pastel de chocolate
1 godz.
Pastel tropical
2h 40min
Pastel de chocolate en taza
10 min
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Bizcocho de chocolate
1 godz. 40 min
Pastel triple chocolate en capas
2 godz. 30 min