Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 Zimtstange
- 1700 g Pflaumen, reif, entsteint, halbiert
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z.B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2629 kJ / 628 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 140 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 11.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 Min
Kirschkonfitüre
25 Min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Apfelmus auf Vorrat
35 Min
Erdbeer-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Erdbeerkonfitüre
30 Min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 Min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Weintrauben-Konfitüre
30 Min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 Min
Erdbeer-Gelee
1 Std.
Zwetschgenmus
1 Std.