Soufflés keju

Soufflés keju

4.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porsi

Składniki

  • mentega cut in pieces, plus extra for greasing
    50 g
  • tepung terigu plus extra for dusting
    60 g
  • keju Gruyère cut in pieces
    150 g
  • telur
    4
  • susu
    300 g
  • bubuk pala (opcjonalnie)
    1 jumput
  • garam
    ½ sdt
  • bubuk lada hitam
    1 jumput
  • krim, min. 30% lemak
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 15 g
Kalorie 1520 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie