Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanadas de sémola
- 400 g de leche entera
- 120 g de harina de sémola de trigo duro
- 60 g de azúcar
- 2 pizcas de sal
- 1 huevo
- 30 g de mantequilla sin sal
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
- harina de trigo, para espolvorear
- aceite vegetal, para freír
- ½ plátano, para decorar (opcjonalnie)
- 10 hojas de menta frescas, para decorar (opcjonalnie)
- 100 g de fresas, para decorar (opcjonalnie)
- 50 g de mora azul, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 449.4 kJ / 107.4 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 39.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de Avena
20 Min
Pan para hamburguesa
3 Std. 20 Min
Pan pita
1 Std. 50 Min
Mantequilla clarificada
3 Std.
Cuernitos árabes de cocoa
3 Std.
Bachour: Red Velvet triffle de frambuesa
4h
Margarita Frozen de Arándano
5 Min
Pan pita
1 Std. 50 Min
Relámpagos de chocolate
3 Std. 30 Min
Mazapanes de cacahuate
35min
Catsup
1 Std.
Salsa pomodoro
40min