Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 小撮 盐
- 1 小撮 白胡椒粉
- 300 克 帝王虾 ,去须,洗净并去肠线
- 20 克 食油
- 5 个 蒜瓣
- 20 克 新鲜姜
- 80 克 番茄酱
- 30 克 辣椒酱
- 10 克 酱青
- 20 克 红糖
-
20
克 白米醋
lub 20 克 米酒 - 150 克 新鲜凤梨 ,切丁
- 150 克 青灯笼椒 ,切成小块
- 150 克 红灯笼椒 ,切成小块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 934 mg