Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
马铃薯面包
- 200 克 褐色马铃薯 , 切丁(1公分)
- 70 克 水
- 120 克 鲜奶 ,室温
- 1 茶匙 干酵母粉
- 70 克 糖
- 1 个 蛋
- 450 克 高筋面粉
-
40
克 牛油 ,软化,额外准备涂抹用
lub 40 克 橄榄油 ,额外准备涂抹用 - ¼ 茶匙 盐
蛋黄酱
- 300 克 鲜奶
- 10 克 牛油
- ½ 茶匙 香草精
- 10 克 中筋面粉
- 15 克 玉米粉 (淀粉)
- 75 克 糖
- 3 个 蛋黄
- 2 茶匙 蛋黄粉 (卡士达粉) ,即溶
- 1 个 蛋 ,稍微打散
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 434 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g