Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 个 蒜瓣
- 85 克 小红葱 (约六个小红葱)
- 30 克 食油
- 2 条 新鲜红辣椒 ,切片
- 90 克 洋葱 ,切块
- 100 克 鸡胸肉 ,带皮,切片 (2-3 公分) (opcjonalnie)
- 500 克 黄面条 ,室温
- 30 克 黑酱油
- 20 克 辣椒酱
- 2 茶匙 鸡精粉 自制或市售,适量调味
- 300 克 鲜虾 ,洗净并去壳
- 150 克 水
- 50 克 新鲜韭菜 ,切成3公分长
- 50 克 新鲜豆芽 ,洗净,沥干
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g