Urządzenia i Akcesoria
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 pieces
Składniki
Starter dough
-
milk80 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
sugar1 tsp
-
baker's flour130 g
Dough
-
sugar120 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
orange zest only, no white pith1
-
milk60 g
-
unsalted butter room temperature70 g
-
eggs2
-
dried instant yeast4 tsp
-
orange blossom water (see Tips)30 g
-
baker's flour450 g
-
sea salt1 pinch
Assembly and decoration
-
egg beaten1
-
mixed glacé fruit100 - 150 g
-
flaked almonds30 g
-
sugar (moistened with a few drops of water)50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
41.1 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1461.6 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tzatziki
Brak ocen
Chocolate lava pudding
40 min
Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake (Metric)
14 godz. 30 min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle (Metric)
2 godz. 55 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Dessert pizzas (Jo Whitton)
1 godz. 15 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Sweet Raisin Pancake - Kaiserschmarrn
35 min
Polish crêpes
3 godz. 35 min