Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)

Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 pieces

Składniki

Starter dough
  • milk
    80 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • baker's flour
    130 g
Dough
  • sugar
    120 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • orange zest only, no white pith
    1
  • milk
    60 g
  • unsalted butter room temperature
    70 g
  • eggs
    2
  • dried instant yeast
    4 tsp
  • orange blossom water (see Tips)
    30 g
  • baker's flour
    450 g
  • sea salt
    1 pinch
Assembly and decoration
  • egg beaten
    1
  • mixed glacé fruit
    100 - 150 g
  • flaked almonds
    30 g
  • sugar (moistened with a few drops of water)
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 41.1 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1461.6 kJ / 349.3 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...