Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter dough
- 80 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 130 g baker's flour
Dough
- 120 g sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 orange, zest only, no white pith
- 60 g milk
- 70 g unsalted butter, room temperature
- 2 eggs
- 4 tsp dried instant yeast
- 30 g orange blossom water (see Tips)
- 450 g baker's flour
- 1 pinch sea salt
Assembly and decoration
- 1 egg, beaten
- 100 - 150 g mixed glacé fruit
- 30 g flaked almonds
- 50 g sugar (moistened with a few drops of water)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1461.6 kJ / 349.3 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 41.1 mg
Alternatywne przepisy
Floating islands
1h
Sourdough Bread with Olives
Brak ocen
S'mores Dip
Brak ocen
Chana magaj
2 Std. 30 Min
Canadian Strawberry Shortcake
30min
Tamale Pie (Anna) Metric
1h 30min
Sernik rosa slice
3h 15 min
Fluffy Hawaiian Pancakes with Pineapple Sauce
1h 20 min
Vegan tiramisu
3h 20 min
Granini slice
2 Std. 15 Min
Pistachio Cupcakes
40min
Savoury crêpes
45min