Jackfruit og bønnechili med krydret avokadopuré

Jackfruit og bønnechili med krydret avokadopuré

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porsjoner

Składniki

Avokado Puré
  • avokado 2-3 store
    330 g
  • koriander, fersk kun blader (2 cm)
    20 gram
  • rød chili delt i to, uten frø
    1
  • vårløk ( ca. 35 g), finkuttet
    2
  • limesaft ca. 1 lime
    30 g
  • havsalt
    1 klype
  • malt svart pepper
    1 klype
Jackfruit og Bønnechili
  • løk delt i fire
    120 g
  • olivenolje
    20 g
  • gulrot delt i biter (2 cm)
    120 g
  • stangselleri delt i biter (2 cm)
    60 g
  • rød paprika (160 g), delt i biter (3 cm)
    1
  • brun sopp, fersk delt i to
    150 g
  • hvitløksfedd
    2
  • chilipulver mild
    1 ts
  • paprikakrydder
    1 ts
  • kanel, malt
    1 ts
  • spisskummen, malt
    1 ts
  • hakket tomat, på boks
    400 g
  • hvite kikerter, på boks renset, drenert (1 x 400 g boks)
    240 g
  • kidney bønner, på boks renset, drenert (1 x 400 g boks)
    240 g
  • tortilla fullkorn
    6
  • jackfrukt renset, drenert, delt i biter (2-3 cm) (1 x 400 g boks, se tips)
    225 g
  • havsalt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    2 klyper
  • korianderblader, ferske for pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 630 mg
Białko 15 g
Kalorie 2101 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 22 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie