Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hollandaisesaus
- 15 g vann
- 30 g sitronsaft, pluss ekstra til servering
- 225 g smør, delt i biter
- 4 eggeplommer (store egg)
- 1 ts salt, pluss ekstra etter smak
- 1 klype malt svart pepper
Laks, asparages og ris
-
30
g korianderblader, ferske
lub 30 g persille blader, ferske - 1 sitron, kun skall
- 285 g jasminris
- 1000 g vann
- 1 ts løk, pulver
- ½ ts salt, etter smak
- ½ ts hvitløkspulver
-
340
g asparges, grønn
lub 340 g brokkoli delt i buketter - 450 g laksefileter, med eller uten skinn
- salt, etter smak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 672 mg