Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levandulový cukr
- 200 gramů cukru
- 3 čajové lžičky květů levandule
Levandulová zmrzlina
- ½ vanilkového lusku
- 600 gramů mléka, 3,2% tuku
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 140 gramů medu
- 6 žloutků
- 2 polévkové lžíce nastrouhané citrónové kůry, nejlépe bio, bez bílé části
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1886.9 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jablečno-banánová zmrzlina se sušenkami Spekulatius® nebo Lotus®
10min
Fialkový sirup
2h 30min
Klasické smetanové nanuky v čokoládové polevě
5 Std. 25 Min
Čokoládová zmrzlina
12h
Dýňový lektvar
25 min
Skořicoví minišneci na špejli
1 godz. 30 min
Čokoládové vafle s karamelovou polevou a banány
1h
Bezinkovo-meduňkový punč
21 Min
Smetanová vanilková zmrzlina (Gelato alla crema)
10h 15min
Třešňovo-banánová zmrzlina
10min
Ginger Berry Shot (Červený zázvorový shot)
15 Min
Tradiční vafle s hruškovým pyré
2h 30min