Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 400 g orez tip basmati (vezi recomandarea legată de porții)
- 300 - 600 g apă (vezi recomandarea)
- 5 - 10 g ulei vegetal
- ¼ - 1 linguriță sare de mare
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1022 kJ / 244 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 316 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orez brun, cu bobul lung, fiert
55 min
Bulgur fiert
35min
Paste fierte
20 Min
Orez fiert în aburi
25 Min
Orez brun vegetarian
40min
Budincă de orez
55 min
Alac decorticat, fiert
35min
Orez tip jasmine, fiert
35min
Fougasse
2h
Mușchi de porc cu miere și ierburi aromate
4 Std. 10 Min
Linguine cu bacon și crevete
35min
Orez alb, cu bobul lung, fiert
35min