Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g apă
- 1 ½ linguriță sare
- 320 g paste, scurte sau lungi (ex. penne, spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frișcă bătută
10 min
Aluat de pizza
1 Std.
Maioneză
5 min
Piure de cartofi
50 Min
Ochiuri la aburi
15min
Fasole verde rumenită ușor
25 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25 Min
Vinete sotate (200 g)
30 Min
Dovlecei sotați (200 g)
20 min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 Min
Orez fiert în aburi
25 Min
Ouă fierte
20 min