Avocado with egg and salmon tartare

Avocado with egg and salmon tartare

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portion

Składniki

  • eggs chilled, straight from the fridge
    6
  • water to fill to 1L mark
  • fresh dill leaves only
    2 sprigs
  • skinless salmon fillet cut into pieces
    250 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • extra virgin olive oil
    5 g
  • dried red peppercorns
    1 tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • avocados
    3
  • micro sprouts to garnish
  • toast
    6 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376.2 kcal / 1580.1 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 457.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...