
Urządzenia i Akcesoria
藥膳獅子頭
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 人份
Składniki
-
新鮮荸薺 ,去皮,切小丁30 克
-
薑10 克
-
蔥 ,切段(約3公分)10 克
-
醬油膏1 大匙
-
太白粉1 大匙
-
豬絞肉200 克
-
油 ,少許 (刷油用)
-
黃耆 ,洗淨,瀝乾10 克
-
鹽¼ 茶匙
-
當歸 (約5克),洗淨,瀝乾1 片
-
水600 克
-
青江菜 ,切段(約5公分)60 克
-
枸杞 ,洗淨,瀝乾1 茶匙
-
去籽紅棗 ,洗淨,瀝乾6 顆
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
192.1 kcal /
803.8 kJ
Białko
21.9 g
Tłuszcz
4.1 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
100.3 g
Sód
544.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

產後補給站
57 Przepisów
Tajwan
Tajwan