
Urządzenia i Akcesoria
鳳尾蝦蒸餃
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
15 個
Składniki
蒸餃皮
-
澄粉 (無筋麵粉)100 克
-
太白粉50 克
-
熱水 (約90-95°C)200 克
內餡
-
紅鯛魚片 ,切塊100 克
-
花枝 ,切塊40 克
-
薑 ,切碎5 克
-
鹽¼ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
香油1 茶匙
-
洋蔥 ,切小塊20 克
-
油 ,少許,抹油用
-
生草蝦 ,去蝦頭、殼和腸泥,保留蝦尾15 隻
-
水 (蒸煮用)500 克
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
56.2 kcal /
234.8 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
9.3 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

麵粉實驗室(上)
76 Przepisów
Tajwan
Tajwan