Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de apio
- 2 dientes de ajo
- 20 g de echalot, pelado
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 110 g de mantequilla sin sal
- 35 g de vino blanco
- 1 cdita de tomillo fresco
- 1 mandarina, sólo la ralladura
- 1 pollo entero, con piel (aprox. 2 - 3 kg)
- 1000 g de agua
- 4 cdas de aceite de oliva
- 2 cabezas de ajos, cortadas a la mitad
- 3 pimientos rojos sin rabo ni semillas, en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4192 kJ / 998 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo georgiano con bulgur
1 Std. 15 Min
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2 godz. 15 min
Lomo de cerdo en salsa de calabaza
1h 30min
Pollo Cantones con vegetales
35min
Pollo en salsa de pimiento con calabacita y cuscús de feta
55min
Pollo alla cacciatora
1 Std. 20 Min
Camarones al ajillo
35min
Alitas de pollo mediterráneas con arroz a la naranja
1h
Pollo con salsa de hierbas y pesto de arúgula
55min
Pollo al horno
2h
Carne Guisada del Sur de Texas
1 Std. 20 Min
Hamburguesas
40 min