Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de apio
- 2 dientes de ajo
- 20 g de echalot, pelado
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 110 g de mantequilla sin sal
- 35 g de vino blanco
- 1 cdita de tomillo fresco
- 1 mandarina, sólo la ralladura
- 1 pollo entero, con piel (aprox. 2 - 3 kg)
- 1000 g de agua
- 4 cdas de aceite de oliva
- 2 cabezas de ajos, cortadas a la mitad
- 3 pimientos rojos sin rabo ni semillas, en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4192 kJ / 998 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chuletas de cerdo con salsa de piña y patatas asadas al vacío TM6
3ωρ. 25 λεπτ.
Pasta con camarones y chícharos
40min
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35min
Pollo entero a la cerveza
2h
Rollo de carne bajo en sodio
1h
Camarones al ajillo
25min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35min
Camarones en salsa de pimientos
25min
Camarones al ajillo
35min
Camarones al mojo de ajo
20min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min