Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- neutrales Öl zum Einfetten
- 120 g Langkornreis
- 180 g Wasser
- ¼ Würfel frische Hefe (10 g)
- 1 TL brauner Zucker
- 75 g Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß)
- 15 g neutrales Öl
- 1 ½ TL Salz
Teig
- 375 g Wasser
- 15 g frische Hefe
- 1 TL brauner Zucker
- 750 g Mehl
- 50 g Butter
- 2 - 3 TL Salz nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Softes Sandwichbrot
3 Std. 30 Min
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76 Std.
Weißbrot
1h 50min
Brötchen
1 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Pane alla birra (Bier-Brot)
4h
Joghurtkruste
3h
Luftige Brötchen
2h
Italienisches Weißbrot
1 Std. 10 Min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min