Galette des Rois au potiron

Galette des Rois au potiron

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

La pâte
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • d'eau froide
    125 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre en morceaux (2 cm - congelés 6h au préalable)
    250 g
La garniture
  • d'amandes crues
    100 g
  • d'eau
    500 g
  • de chair de potiron en morceaux (2 cm)
    350 g
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    100 g
  • de sucre roux
    100 g
  • oeuf
    1
  • de rhum ambré
    1 c. à soupe
  • jaune d'oeuf battu, pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 606 kcal / 2509 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...