![Galette des Rois au potiron Galette des Rois au potiron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F2A80E82-B646-4864-8786-184DE14410C7/Derivates/94c7dba7-09a1-41ac-8380-8ba0e3a48dc6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 250 g de beurre, en morceaux (2 cm - congelés 6h au préalable)
La garniture
- 100 g d'amandes crues
- 500 g d'eau
- 350 g de chair de potiron, en morceaux (2 cm)
- 100 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 100 g de sucre roux
- 1 oeuf
- 1 c. à soupe de rhum ambré
- 1 jaune d'oeuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2509 kJ / 606 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake (sans cuisson)
5óra 30p
Fond de viande
45 min
Couronne aux légumes rôtis
1 Std. 40 Min
Muffins aux champignons et au chocolat
1h
Ragoût de champignons et saucisses à l'orge
55 min
Crumble aux poires et crème à la ricotta
1h
Sauce automnale
Brak ocen
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Pudding protéiné
6h 35min
Risotto au saumon et fenouil
25min
Tranche suédoise à la carotte
2 godz.
Crème glacée au beurre d'arachides
8 Std. 20 Min