Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bavaroise
- 10 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 250 g açúcar
- 500 g morangos cortados em pedaços
- 500 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Molho
- 400 g morangos cortados em pedaços, mais q.b. cortados em fatias p/ guarnecer
- 40 g açúcar
- 5 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1340.1 kJ / 320.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 24.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota com coulis de morango
6 godz. 25 min
Cheesecake
4h 30min
Baba de camelo e avelãs
30min
Panacotas de iogurte grego
3 Std.
Bavaroise de framboesa
3h 10min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4ωρ. 35 λεπτ.
Semifrio marmoreado
4 godz. 20 min
Panacota de frutos do bosque light
7 godz.
Taça dos reis
8h
Pudim de arroz-doce e molho de framboesa
9h
Semifrio de nata e morango
10h
Delícia de morango
1 Std. 30 Min