Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piškotový korpus:
- 5 vajec, zvlášť žloutky a bílky
- 180 gramů cukru
- 180 gramů polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, (12 gramů)
Náplň:
- 450 gramů jahod, čerstvých, na kousky
- 500 gramů mléka
- 100 gramů cukru
- 3 kusy vanilkového pudingového prášku
- 50 gramů másla, na kousky
- 250 gramů polotučného tvarohu
- 150 gramů zakysané smetany
- 500 gramů smetany, min. 30 % tuku, chlazené
- 2 balíčky želatinového ztužovače, do šlehačky
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1223 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1h 20min
Čokoládová roláda
6hod. 30min
Mandarinkové řezy
3 godz. 10 min
Kokosové kostky (Lamington)
1sa 15 dk
Mramorové piškotové řezy s broskvovým krémem
4h 30min
Bábovka plněná tvarohem
1h
Ořechové řezy (Haselsskuchen)
1sa 15 dk
Makovec
1h 10min
Ořechovo-banánové řezy
1h 30 min
Řezy Mráček
2 Std. 10 Min
Vitacitové řezy
3 Std.
Pudingové řezy se skořicí
1h 50min