Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)

Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
20 portions

Składniki

Pizza Dough
  • water
    9 oz
  • active dry yeast
    1 ⅛ tsp
  • pasta flour (type 00)
    14 ½ oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • sea salt
    1 tsp
Cashew Mozzarella
  • cashews
    12 ½ oz
  • water plus extra to soak
    15 oz
  • ice water for water bath
  • nutritional yeast
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • citric acid
    ½ tsp
  • cornmeal to sprinkle
    all-purpose flour, to sprinkle
  • pizza sauce

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 280.7 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 807 kJ / 192.9 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...