Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle

Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle

4.3 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
12 portions

Składniki

Raspberry Gel
  • fresh raspberries
    16 oz
  • sugar
    4 oz
  • agar-agar
    1 ½ tsp
Red Velvet Cake
  • sugar
    4 oz
  • vegetable shortening plus extra to grease
    2 oz
  • large egg
    1
  • buttermilk
    3 ½ oz
  • vanilla extract
    1 tsp
  • white vinegar
    1 tsp
  • gel food coloring red
    2 tsp
  • all-purpose flour
    5 oz
  • Dutch-processed cocoa powder
    3 tbsp
  • baking soda
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
Cream Cheese Frosting
  • unsalted butter diced, room temperature
    4 oz
  • cream cheese diced, room temperature
    4 oz
  • confectioners sugar
    8 oz
Assembly
  • fresh raspberries
    16 oz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 255 mg
Białko 4 g
Kalorie 1619 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...