Urządzenia i Akcesoria
Pecan Pie Tarts
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
20 pieces
Składniki
Pastry
-
pastry flour5 oz
-
baking powder½ tsp
-
salt1 pinch
-
unsalted butter chilled, cut into pieces, plus extra to grease2 ½ oz
-
confectioners sugar1 oz
-
egg yolks from large eggs2
-
whole milk chilled1 tbsp
Filling
-
pecan halves7 oz
-
soft dark brown sugar2 oz
-
unsalted butter room temperature2 oz
-
maple syrup4 oz
-
large eggs2
-
2 - 3 tbsp apricot jellyapple jelly (opcjonalnie)2 - 3 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
778 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 godz. 20 min
Rosé Cream Puff Pastry
3 godz. 30 min
Antonio Bachour: Crème Fraîche Cheesecake with Strawberry Sherbet
9 godz. 35 min
Rugalach
1 godz. 55 min
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Cinnamon Rolls
3 godz.
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 godz. 45 min
Honey Almond Coffee Cake
1 godz.
Banana Cream Pie with Wafer Crust
1 godz. 35 min
New Orleans Style Cheesecake
6 godz. 5 min
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2 godz.
Chocolate Pecan Pie
1 godz. 10 min