Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 4 bílky
- 1 špetka soli
- 180 gramů cukru
- 4 žloutky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 100 gramů polohrubé mouky
Krém
- 250 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 400 gramů zakysané smetany
- 130 gramů cukru, moučky
- 6 plátků želatiny
- 3 polévkové lžíce ovocné šťávy z broskví
- 400 gramů konzervovaných broskví
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barevné ovocné řezy
1h 10min
Borůvkový dort s mascarpone
3h 10min
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1h 10min
Koláč s mascarpone a ovocem
1h 25min
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1 Std. 20 Min
Hruškový šlehačkový koláč
1 godz. 35 min
Knedlíky z bramborového těsta s houbami
40 min
Řezy Tiramisu
1h
Drážďanský vaječný koláč Eierschecke
4 godz. 30 min
Pórkový dort (Porreetorte)
1h 30min
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Koláč s pudingem a meruňkami
1 Std. 15 Min