Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Hähnchen-Oberschenkel, ohne Knochen und Haut, in Stücken (2-3 cm)
- 60 g Paniermehl
- 320 g Zwiebeln, halbiert oder geviertelt
- 3 Knoblauchzehen
- 8 - 10 Stängel Petersilie, abgezupft, davon 2 Stängel gehackt, zum Servieren
- 1 ¼ TL Salz und etwas mehr zum Marinieren
- 1 Prise Pfeffer
- 3 Eier
- 4 - 6 EL Mehl
- 340 - 440 g Öl
- 1 Prise Safran
- 700 g Kartoffeln, festkochend
- 50 g Weinbrand
- 1000 g Geflügelfond
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 594 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Putenfleisch-Bällchen mit Champignonsauce und Süßkartoffeln
45 Min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 Min
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min
Wildreis-Pilaw mit Schweinefleisch
1 Std. 10 Min
Gefülltes Weihnachts-Hähnchen
3 Std.
Scottish Eggs
1 Std.
Gefülltes Curry-Hähnchen-Brot
2 Std. 45 Min
Cannelloni à la Jasmin
1 Std.
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min
Gebratene Teigtaschen mit Schweinefleisch
1 Std. 30 Min
Slow Cooking Kalbs-Gemüse-Eintopf
2 Std. 45 Min
Schweinefleisch-Pilaw
50 Min