Fırınlanmış Hindi ve Sebzeli Gravy Sos

Fırınlanmış Hindi ve Sebzeli Gravy Sos

3.7 3 rating
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 55 godz.
10 porsiyon

Składniki

Pişirmeden 2 gün önce - salamura
  • hindi (6.5-8 kg)
    1
  • su hindiyi kaplamak için ekstra su
    1150 g
  • deniz tuzu iri taneli, iyotsuz
    340 g
  • esmer şeker
    280 g
  • bal
    230 g
  • yenibahar tane
    85 g
  • sarı hardal tohumu
    60 g
  • tane karabiber
    60 g
  • karanfil
    16 adet
  • yıldız anason
    8 adet
  • kuru defne yaprağı
    8 adet
  • kakule
    15 adet
  • soğan dörde bölünmüş
    290 g
  • zencefil, taze kök ince dilimlenmiş
    30 - 40 g
  • çubuk tarçın
    3
  • portakal dilimlenmiş
    2
Fırınlanmış Hindi
  • tereyağı parçalara bölünmüş (2-3 cm)
    230 g
  • beyaz şarap
    800 g
  • tuz
    1 tk
  • karabiber
    1 tk
  • havuç parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    170 g
  • soğan sekize bölünmüş
    280 g
  • kereviz kökü parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    280 g
    kereviz sapı
  • tereyağı yumuşak
    120 g
Sebzeli Gravy Sos
  • un
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 563 mg
Białko 86 g
Kalorie 3356 kJ / 802 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...