Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 275 g bal
- 1400 g su
- 250 g demirhindi, kurutulmuş, ufalanmış (750 g su ile 12 saat ıslatılmış)
- 1 çubuk tarçın
- 2 - 3 adet karanfil
- 10 g zencefil, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 1 tutam adaçayı yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)
- 1 - 2 tutam kurutulmuş ıhlamur (opcjonalnie)
- ½ adet yıldız anason (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 836.7 kJ / 199.9 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sebze Çorbası
35min
Hibiskus Şerbeti
3 Std. 25 Min
Hurmalı Yulaflı Muhallebi
3 Std. 25 Min
Fındıklı Tahin Pekmez
1 Std. 10 Min
Detoks İçeceği (şekersiz)
10min
Vegan Burger
1 Std. 10 Min
Sindirim Çayı
35min
Domates Çorbası, Ispanaklı Rulo Omlet ve Buharda Sebze
1h 5min
Kırmızı Orman Meyveleri Likörü
25min
Mango ve Acı Biberli İçecek
10min
Yumurtalı Glütensiz Makarna
1h 45min
Avokadolu Ispanaklı Smoothie
10min