Urządzenia i Akcesoria
Ballı Demirhindi Şerbeti
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
7 porsiyon
Składniki
-
bal250 - 275 g
-
su1400 g
-
demirhindi, kurutulmuş ufalanmış (750 g su ile 12 saat ıslatılmış)250 g
-
çubuk tarçın1
-
karanfil2 - 3 adet
-
zencefil dilimlenmiş (0.5 cm)10 g
-
adaçayı yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)1 tutam
-
kurutulmuş ıhlamur (opcjonalnie)1 - 2 tutam
-
anason, bütün (opcjonalnie)½ adet
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsiyon
Białko
1.3 g
Kalorie
836.7 kJ /
199.9 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaymaklı Lokum
26 godz. 35 min
Hindistan Cevizi Sütü
15 min
İncir Uyutması
3 godz. 30 min
İnci Pirinç Köfteleri
Brak ocen
Taze Mısır Polentalı Balık Filetosu
1 godz. 5 min
İrmik Helvası
1 godz. 25 min
Vanilya Şekeri
72 godz.
Kahve, Kakule ve Kakaolu Bademler
30 min
Demirhindi Şerbeti
13 godz. 30 min
Tahin Pekmez
15 min
Hibiskus Şerbeti
3 godz. 25 min
Pide
1 godz. 20 min