Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 275 g bal
- 1400 g su
- 250 g demirhindi, kurutulmuş, ufalanmış (750 g su ile 12 saat ıslatılmış)
- 1 çubuk tarçın
- 2 - 3 adet karanfil
- 10 g zencefil, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 1 tutam adaçayı yaprağı, kurutulmuş (opcjonalnie)
- 1 - 2 tutam kurutulmuş ıhlamur (opcjonalnie)
- ½ adet yıldız anason (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 836.7 kJ / 199.9 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar
55min
Hindistan Cevizli Havuçlu Kayısı Topları
1h 15min
Sahlep
20min
Sıcak Çikolatalı Brendi
15 Min
İrmikli Puding
20min
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
5h 30min
Tahin
10min
Entekke Böreği
40min
Brokolili Ispanak Köftesi
35min
Sindirim Çayı
35min
Domatesli Biberli Ciger
30min
Elmalı Zencefilli Ballı Limonata
5min