Torta mele e zenzero al Varoma

Torta mele e zenzero al Varoma

4.4 103 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

  • 20 g di zenzero, radice fresca pelata
  • 220 g di mele a pezzi
  • 125 g di zucchero grezzo
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • 125 g di burro a pezzi + q.b.
  • 3 uova
  • 180 g di farina tipo 00
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1000 g di acqua
  • panna montata a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 3.7 g
Kalorie 711 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...