
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant
- 115 g de mini guimauves
- 1 lime zeste seulement et 1 c. à table de jus
- 225 g de sucre à glacer et un peu plus pour saupoudrer
- sel au goût
- colorant alimentaire couleur au choix
- 995 g d'eau
Nougatine
- 30 g de beurre doux froid, en 1 cube (environ 2,5 cm x 2,5 cm x 2,5 cm)
- 255 g de sucre roux
- 1065 g d'eau séparé 995 g + 70 g
- 1 c. à thé de jus de citron
Pâte à biscuits
- 115 g de beurre doux en morceaux
- 115 g de sucre à glacer et un peu plus pour saupoudrer
- 270 g de farine blanche
- ¼ c. à thé de sel de mer
- ½ c. à thé d'extrait naturel d'amande
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 œuf de gros calibre
- 1 c. à thé de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 85 kcal / 356 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 21 mg