Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tereyağı, yağlamak için ekstra
- 50 g çekirdeksiz Kudüs hurması
- 180 g yulaf gevreği
- ½ tk toz tarçın
- 40 g ay çekirdeği içi
- 50 g Hindistan cevizi tozu
- 100 g tereyağı
-
500
g labne
lub sürülebilir taze peynir - 250 g krema
- 1 - 2 damla vanilya özü, doğal (opcjonalnie)
- 100 g bal
- 3 yumurta
- 60 g limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1408.8 kJ / 335.4 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 689.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pirinç Unu, Yulaf Unu, Bebek İrmiği
35 godz.
Medovik
3j 30 menit
Cheesecake (Pişmeyen)
5h 30min
Vegan Toz Parmesan
10 min
İtalyan Baharat Karışımı
15min
Yaban Mersini ve Antep Fıstıklı Kurabiye Kavanozu
Brak ocen
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
5h 30min
Elma Sos
20 min
Mini Focaccia
3j 30 menit
Vanilya Sosu (İngiliz kreması)
Brak ocen
Milföy Pastası
5 godz.
Pirinç salatası
1h