Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 8572.3 kJ / 2041 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 243.2 g
- Tłuszcz
- 112.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 68.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 276 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel sauce (TM6 )
15 min
Custard (TM6)
15 min
Berry curd
15 min
Caramelised red onion chutney
24h
Yoghurt with red berry coulis
13h 20 min
Caramelised onions (400-500 g)
25min
Custard
10 Min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Quince paste
4 godz. 10 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min