Sous-vide Apples with Lemon Thyme and Elderflower

Sous-vide Apples with Lemon Thyme and Elderflower

3.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • cooking apples peeled, cored, cut in eighths
    400 g
  • unsalted butter
    2 tsp
  • soft brown sugar
    2 Tbsp
  • elderflower cordial
    2 tsp
  • fresh lemon thyme whole sprigs
    2 sprigs
  • water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
    1400 g
  • lemon juice freshly squeezed (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder
  • vanilla ice cream for serving

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 20 mg
Białko 0.5 g
Kalorie 441 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 2.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...