Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 120 g açúcar
- 100 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 100 g iogurte grego
- 2 ovos
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de essência de baunilha
Cobertura
- 120 g açúcar
- 180 g manteiga s/ sal à temperatura ambiente
- 60 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1718.6 kJ / 410.7 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 59.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de manteiga
5min
Bolo base
1 godz. 50 min
Bolo de chocolate riscado
1h
Bolo cor-de-rosa
3h
Bolo de chocolate e framboesa
4óra 20p
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo de chocolate
1h 40min
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo Moka
1h
Pasta de açúcar
10min
Bolo arco-íris
1h
Bolo de Baptizado
2h 30min