Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 ovos grandes
- 200 g açúcar
- 60 g farinha tipo 55 c/ fermento
- 120 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio e cobertura
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 250 g açúcar
- 850 g morangos, mais q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2181.8 kJ / 521.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 230.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo fresco de morango
3 Std.
Tarteletes de morango
1h 15min
Brigadeirão
1h 45min
Cheesecake
4 godz. 30 min
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min
Naked cake
1h 30min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 Std. 40 Min
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Recheio de mascarpone e morango
5min
Cheesecake de limão
6h 30min
Chiffon de laranja
1h 30min