Lila Macarons mit Maracuja-Schokoladen-Ganache
TM6 TM5

Lila Macarons mit Maracuja-Schokoladen-Ganache

4.4 (28 ocen)

Składniki

Maracuja-Schokoladen-Ganache

  • 170 g Vollmilchschokolade, in Stücken
  • 75 g Maracujafruchtsaft
  • 15 g Feinkristallzucker
  • 30 g Butter, in Stücken

Lila Macaron-Schalen

  • 110 g Mandeln, geschält (siehe Tipps)
  • 110 g Puderzucker (siehe Tipps)
    lub 110 g Staubzucker
  • etwas Essig zum Entfetten des Mixtopfs
  • 100 g Eiweiß (siehe Tipps)
  • 100 g Feinkristallzucker
  • 1 TL Lebensmittelfarbe, lila

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
389 kJ / 93 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
0.6 g
Sód
10 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy