Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime ganache
- 2 titanium strength gelatine leaves (10 g)
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, finely chopped
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.4 kJ / 158.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 29.3 mg
Alternatywne przepisy
Espresso caramel sauce
45 min
Panna cotta
6h 15min
Choux pastry
2h
Bee Hive Cake
2h 50min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 Std. 35 Min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30min
Japanese Cheese Tarts
1h 55 min
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Soft cinnamon doughnuts
50 Min
Cinnamon buns
3h 5 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min