Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime ganache
- 2 titanium strength gelatine leaves (10 g)
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, finely chopped
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.4 kJ / 158.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 29.3 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Dragon's Beard Candy
2h 5min
Choux pastry
2h
Traditional Chinese Peanut Cookies
1h 20 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Squid ink pasta
1h
Super Soft Butter And Milk Buns
2u. 40min
Chocolate lava pudding
40min
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35 min
Chocolate ganache
20 min
Cinnamon buns
3h 5min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min