Urządzenia i Akcesoria
Sable choux with lime ganache
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz.
30 portions
Składniki
Lime ganache
-
titanium strength gelatine leaves (10 g)2
-
cold water to soak
-
thickened cream380 g
-
freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)80 g
-
white chocolate finely chopped110 g
Sable biscuit
-
unsalted butter cut into pieces130 g
-
caster sugar50 g
-
brown sugar50 g
-
plain flour200 g
Choux pastry
-
milk60 g
-
water50 g
-
unsalted butter cut into pieces50 g
-
salt1 pinch
-
caster sugar¼ tsp
-
plain flour90 g
-
eggs lightly beaten3
Assembly
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
29.3 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
664.4 kJ /
158.2 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sarsi Cordial
50 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 godz. 20 min
Chocolate ganache
20 min
Choux pastry
1 godz.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min
Choux Pastry
2 godz.
Chocolate Lava Cakes
55 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Super Soft Cinnamon Rolls
1 godz. 35 min
Churros
40 min
Salted caramel sauce
40 min