Sable choux with lime ganache

Sable choux with lime ganache

3.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz.
30 portions

Składniki

Lime ganache
  • titanium strength gelatine leaves (10 g)
    2
  • cold water to soak
  • thickened cream
    380 g
  • freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
    80 g
  • white chocolate finely chopped
    110 g
Sable biscuit
  • unsalted butter cut into pieces
    130 g
  • caster sugar
    50 g
  • brown sugar
    50 g
  • plain flour
    200 g
Choux pastry
  • milk
    60 g
  • water
    50 g
  • unsalted butter cut into pieces
    50 g
  • salt
    1 pinch
  • caster sugar
    ¼ tsp
  • plain flour
    90 g
  • eggs lightly beaten
    3
Assembly
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 158.2 kcal / 664.4 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 29.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...