Carrot Cake
TM6 TM5

Carrot Cake

4.0 (1 ocena)

Składniki

Cake

  • 300 g carrots, peeled
  • 40 g sour cream
    lub Greek yoghurt
  • 140 g unsalted butter, melted
    lub sunflower oil
  • 150 g brown sugar
  • 2 eggs, A-sized
  • 2 tsp vanilla extract
  • ½ tsp salt
  • ¾ tsp ground nutmeg
  • ¾ tsp ground cinnamon
  • 1 tsp baking soda
  • 160 g all purpose flour
  • 100 g self-raising flour
  • 60 g sultanas
  • 80 g walnuts, toasted, roughly chopped (opcjonalnie)

Cream cheese icing

  • 50 g unsalted butter, softened
  • 125 g cream cheese
  • 4 tbsp fresh lemon juice
  • 2 tsp vanilla extract
  • 150 g icing sugar

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1616 kJ / 386 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
2 g
Sód
391 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy