Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 slices
Składniki
Cake
-
carrots peeled300 g
-
Greek yoghurtsour cream40 g
-
sunflower oilunsalted butter melted140 g
-
brown sugar150 g
-
eggs A-sized2
-
vanilla extract2 tsp
-
salt½ tsp
-
ground nutmeg¾ tsp
-
ground cinnamon¾ tsp
-
baking soda1 tsp
-
all purpose flour160 g
-
self-raising flour100 g
-
sultanas60 g
-
walnuts (opcjonalnie) toasted, roughly chopped80 g
Cream cheese icing
-
unsalted butter softened50 g
-
cream cheese125 g
-
fresh lemon juice4 tbsp
-
vanilla extract2 tsp
-
icing sugar150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
391 mg
Białko
7 g
Kalorie
1616 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Sago custard puddings
35 min
Stir Fried Potato Shreds
20 min
Almond Cashew Paste
15 min
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1 godz. 10 min
Vanilla frosting
1 godz. 35 min
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 godz. 45 min
Gluten free loaves
2 godz. 15 min
Quick fruit sorbet
10 min
Bread rolls with parmesan and rosemary
45 min
Chocolate Covered Pound Cake (Metric)
1 godz. 30 min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min