Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel glatte Petersilie, frisch, abgezupft
-
8
Stängel Minze, frisch, abgezupft,
lub 8 Stängel Dill, frisch, abgezupft - 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 460 g Wasser
- 200 g rote Linsen (Kırmızı Mercimek)
- 30 g Biber Salçası
- 1 TL Meersalz
- 120 g Bulgur, fein (Köftelik Bulgur)
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
- 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 30 g Zitronensaft
- 1 Salatherz, in Blätter zerlegt
- 1 Zitrone, in Scheiben, zum Anrichten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1003 kJ / 239 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20 min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 Min
Grießhelva - İrmik Helvası
1 Std. 25 Min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3h 15min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 Min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30 min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 Min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35min
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35min
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 Min
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1 Std. 15 Min
Bulgursalat - Kısır
1 Std.