Wersje kompatybilne
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Engelshaar bräunen
-
200
g Walnusshälften
lub 200 g Haselnüsse, ohne Haut - 180 g Tel Kadayif (Engelshaar)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
Milchcreme und Fertigstellung
- 200 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1000 g Milch
- 90 g Speisestärke
- 50 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 481 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1h
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min
Noahs süße Suppe - Aşure
11 Std. 20 Min
Frauenschenkel-Köfte - Kadınbudu Köfte
50 min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3h 15min
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Milch-Mokka - Sütlü Türk Kahvesi
10min
Schnecken mit Schafskäsefüllung - Peynirli Poğaça
1 godz. 10 min
Schwarzmeer-Fondue - Muhlama
20 min
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 min