Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 克 水
- 70 克 藜麦(印加麦)
- ¼ 茶匙 盐 (约1克)
- 20 克 特级初榨橄榄油
- 60 克 茄子 ,切丁
- 1 茶匙 蜂蜜
- 2 茶匙 柠檬汁
- 1 小撮 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 孜然粉
- 5 片 新鲜罗勒叶 ,切丝
- 80 克 新鲜三文鱼鱼排 ,切1×1厘米的丁
- 1 颗 番茄 ,去皮去芯,切丁
- 2 片 葡萄柚 ,取果肉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2638 kJ / 631 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1254 mg