Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů dýňové dužiny, oloupané, na kousky
- 1 plátek čerstvého zázvoru (přibližně 2-3 mm)
- 400 gramů vody
- ¼ čajové lžičky soli
- 500 - 600 gramů jablečného džusu
- 20 - 40 gramů javorového sirupu, podle chuti a podle sladkosti jablečného džusu)
- 1 - 2 špičky nože mleté skořice
- 6 kroužků sušených jablek
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Okurkový relish
1 Std. 30 Min
Rajčatový džem
50 Min
Jablková dobrota se slaným karamelem
45 Min
Dýňový lektvar
25 Min
Nádivka z cukety
50 Min
Karobovo-švestková pomazánka
30 Min
Ananasová marmeláda s limetkou
40 Min
Džem z rebarbory a jahod
30 Min
Dušená rebarbora s tvarohovým krémem
25 Min
Citrónová marmeláda s medem a se zázvorem
1 Std. 30 Min
Kořeněný dýňový džem
40 Min
Šípkový sirup
24h 30min