Dinkelkranz mit Halloumi, Preiselbeeren und Rosmarin
TM6 TM5

Dinkelkranz mit Halloumi, Preiselbeeren und Rosmarin

3.6 (9 ocen)

Składniki

  • 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 TL Trockenhefe
  • 60 g Öl
  • 150 g Milch
  • 30 g Honig
  • 1 Ei
  • 1 TL Salz
  • 250 g Halloumi, in Stücken
  • 80 g Schalotten, halbiert
  • 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
  • 1 Eigelb
  • 1 EL Wasser
  • Wild-Preiselbeeren zum Servieren

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1318 kJ / 315 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
4.9 g
Sód
262 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy